Saskia over Aliya en Die gedanken sind frei

Saskia alias ZASJA:

‘Die Gedanke sind Frei “is oorspronkelijk  een Duits lied uit de boerenopstand in 1200, we hebben het vertaald. Prachtig lied. Voor dit nummer hebben we niet eens zo heel lang geoefend. Ja, wel teksten leren enzo. Ik heb Romaissa ook een beetje leren rappen, dat kon ze al wel, maar vooral te leren durven ook. Ik ken Else via het project ‘Gluren bij de buren’ (Culturele zondag). Ik heb nooit eerder met de stichting gewerkt, dit was de eerste keer. Het was echt een chaos in het begin, er waren heel veel mensen en ideeën er werd heel veel gepraat. Ik heb zelf ook een paar interviews gedaan, en nog een ander lied geschreven met een turkse dame. Toen  Aliya begon te vertellen, haar leven en haar gedichten, dat was zo mooi, dus dat liedje over haar was zo klaar. Prachtig. Het is heerlijk als iemand zo’n mooi verhaal heeft, dat dat eruit komt.

‘Het is heel mooi werk vind ik. In het begin is het heel onzeker hé, wat er uitkomt, wat het wordt. Het is maar de vraag of iedereen op komt dagen haha! Als ze weer wat gaan doen lijkt me het leuk om weer mee te doen! Het is heel mooi zo’n project. Uiteindelijk waren ook de Pakistaanse mensen er. Het brengt echt mensen bij elkaar.

‘Ik woon nu zelf in het museumkwartier, maar ik vind deze buurt super hoor. We hebben hier gewoond, maar dat was 1 kamer, dat was een beetje te klein. Maar ik vind Lombok gezellig hoor, je hebt overal met iedereen contact’.

Reageer