Emi, muzikant en bewoner van de Semarangstraat

Emi (zanger + muzikant):

‘Mijn optreden ging goed! Een beetje anders dan bij de soundcheck maar dat hoort erbij, het was hartstikke leuk! Het is altijd weer een beetje spannend, ik was wel een soort van zenuwachtig, dat komt vanzelf. Een tijdje geleden met de barbecue in december heeft Else me gevraagd of ik mee wilde doen. Ik heb haar toen verteld dat ik muzikant ben en toen zijn we een tijdje ermee bezig geweest’.

‘Samen met Corrie ben ik een hele tijd bezig geweest om tot het lied over Lombok (Vroeger en nu) te komen. De eerste paar keer zijn we gewoon gaan praten, een beetje over vroeger. Op een gegeven moment pakte ik mijn gitaar, maar toen overstemde ik haar een beetje. Dus weer even weggezet, en op een gegeven moment weer gepakt en toen begon Corrie opeens te neuriën, zo leuk. Na, na, na, zo ontstond de eerste melodie. Toen zijn we wat liedjes van de beatles gaan zingen, gewoon om tot gedachte te komen en toen begon ik het refrein te spelen en zij neuriënde mee, zo kwamen de melodieën. Zij had zoveel verteld, toen zijn we de tekst gaan maken van het Lombok lied. We hebben veel vaak geoefend hoor! Ik denk zo’n tien keer ofzo… vaak gingen we met z’n drieën (Han, Corrie) zitten, met Ron erbij om het te regisseren, en later ook alleen bij Corrie thuis. Ik heb het voor haar op CD gezet, toen is ze thuis gaan oefenen tijdens haar computerspelletjes (haha)’.

‘Ik vond het stuk met de kinderen en Jan echt geweldig. In het begin ging dat heel moeizaam, maar nu is het echt fantastisch! Dat zou ik echt niet kunnen.’

Reageer